• Lorem ipsum

Biophilic design interieur

Biophilic Design

Biophilic Design is het ontwerpen van omgevingen die voldoen aan de menselijke behoefte aan de natuur. Dit is gebaseerd op de overtuiging dat mensen een ingeboren verbondenheid hebben met de natuurlijke wereld. Het is dus belangrijk voor het menselijk welzijn om in contact te staan met de natuurlijke wereld. In een Biophilic kantooromgeving worden diverse natuurlijke elementen toegepast in het ontwerp en de inrichting van de werkruimte.

Biophilic design biedt talloze voordelen voor kantoormedewerkers. Door natuurlijke elementen toe te voegen aan jouw kantooromgeving, kun je niet alleen het welzijn en de productiviteit verbeteren, maar ook een inspirerende werkomgeving creëren waarin medewerkers zich prettig voelen. De belangrijkste onderdelen van Biophilic Design staan onderstaand toegelicht. Neem stappen om biophilic design te integreren in jouw kantoor en geniet van de positieve impact die het kan hebben op zowel jouw medewerkers als jouw bedrijf.

 
Meer weten over een Biophilic Design voor uw kantoor?
contact met tint office

Toepassing 'echte' natuur

Blootstelling aan de natuur vermindert stress vermindert en heeft een positief effect. Vooral het zien, horen of aanraken van water heeft een positief effect op het welzijn van mensen. Het laten stromen van water, het plaatsen van planten en bloemen of het zien van de buitennatuur heeft een positief effect.

De zintuigen worden extra gestimuleerd wanneer de natuur onvoorspelbaar en gevarieerd is. Denk hierbij aan het toevoegen van verschillende planten, dynamisch licht of variaties in temperatuur.

Biophilic kantoordesign
Biophilic kantoordesign

Natuurlijke materialen,
kleuren en patronen

In een Biophilic ontworpen kantoorruimte zijn er elementen die verwijst - Natuurlijke texturen, zoals houtnerf of steenstructuren.
- Organische vormen
- Natuurlijke kleuren, zoals de kleuren groen, beige, terra en blauw;
- Inrichtingselementen die verwijzen naar de natuur
- Natuurlijke patronen, met name herhaalde patronen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Biophilic Design?

Uitzicht en overzicht

 

Het maximaliseren van natuurlijk licht is een prioriteit. Grote ramen en glazen wanden zorgen voor veel daglicht en creëren een verbinding met de buitenwereld.
Werkplekken worden ontworpen met uitzicht op de natuur, waar mogelijk. Dit kan variëren van binnenplaatsen met groen tot kantoren met uitzicht op parken of andere natuurlijke omgevingen.

Mensen willen graag hun omgeving niet alleen dichtbij maar ook veraf overzien. Als je regelmatig naar buiten kijkt, is dat niet alleen goed voor je ogen, maar ook voor de mentale gezondheid om zo even een pauze van het beeldscherm te nemen. Open kantoorruimtes met transparante materialen helpen dit.

Biophilic kantoordesign
Biophilic kantoordesign

Rustplekken voor beschutting

Het kantoor met een Biophilic Design is een plek waar je je kunt terugtrekken uit een omgeving met veel prikkels. Rust en stilte zijn belangrijk om de dag door te komen. In open kantoorruimtes, waar veel prikkels zijn, worden akoestische materialen toegepast en stilteruimtes gecreëerd, waar werknemers zich kunnen afzonderen. Een rustige plek, net als in de natuur, waar je kunt ontspannen na een drukke dag. Het verwerken van prikkels is belangrijk om werkstress te voorkomen.

 

Maak een afspraak voor een persoonlijk advies

contact Tint Office