• Lorem ipsum

Duurzaam & circulair inrichten

Minimaliseren van de impact op het milieu

Met een circulaire kantoorinrichting van Tint Office is het kantoorontwerp en de inrichting gericht op duurzaamheid en het minimaliseren van de impact op het milieu. Er worden duurzame en circulaire meubelen en materialen toegepast, zoals refurbished bureaustoelen en bio-based materialen. De circulaire kantoormeubelen zijn modulaire ontworpen, zodat deze gemakkelijk kunnen worden aangepast of uitgebreid.

Het refurbished meubilair van Tint Office is hoogwaardig en is beschikbaar in verschillende uitvoeringen en altijd toepasbaar in uw kantoor. Het bespaart tot 70% aan milieubelasting ten opzichte van nieuw meubilair. Tint Office heeft een eigen refurbish locatie voor het refurbishen van stoelen en werkplekken. Tint Office biedt met het Retrend programma hoogwaardig refurbished meubilair van o.a. de merken van Herman Miller, Vitra, Vepa en Gispen. Binnen het Retrend Textile Desk programma hebben wij elektrische zit-sta werkplekken met Textile-bladen, gemaakt van gebruikt katoen en wol en is 100% recyclebaar. Bekijk onze Retrend collectie voor de circulaire meubelen.

circulair met tint office

interieurontwerp

Circulair inrichtingsplan

Samen met jou maken we een circulair inrichtingsplan om te streven naar het minimaliseren van afval, het optimaliseren van hergebruik en het verminderen van de ecologische voetafdruk van het interieur. We inventariseren en registreren welke meubelen er zijn om zoveel mogelijk te gebruiken voor een nieuw leveren. Bestaand kantoormeubilair kan worden vernieuwd of worden aangepast, zodat het past in het nieuwe interieurontwerp. Het upcyclen of opnieuw configureren van bestaande meubelen doet Tint Office met duurzame materialen.

>In het circulair inrichtingsplan gebruiken wij modulair en refurbished meubilair en meubilair gemaakt van circulaire of natuurlijke materialen, zoals recycled PET of natuurlijke vezels van Hemp of resthout. 

Wilt u een circulair inrichtingsplan?
inrichtingsadvies

Refurbishing

Het refurbished meubilair van Tint Office voldoet aan alle eisen en is in verschillende uitvoeringen te configureren en  bespaart tot 70% aan milieu-impact. We hebben jaren ervaring opgedaan met het refurbishment proces en passen de beste technieken en onderdelen toe om het refurbished meubilair niet alleen optisch, maar ook technisch hoogwaardig te refurbishen. We delen kennis met de fabrikanten en toeleveranciers om nieuwe ontwikkelingen toe te passen. Met onze grote voorraad kunnen wij altijd een compleet interieur aanbieden.

Tijdens het refurbishment-proces gebruiken wij verschillende technieken en doorlopen meerdere stappen om de kwaliteit te waarborgen. Alle binnenkomende en uitgaande producten worden uitvoering gecontroleerd op kwaliteit en functionaliteit en alle onderdelen worden zorgvuldig gereinigd en gelabeled. Zittingen worden indien nodig opnieuw gestoffeerd en metaaldelen worden gepoedercoat of gelakt. De voordelen van refurbishing met de kwaliteit van nieuw!

Interesse voor refurbished kantoormeubilair?
inrichtingsadvies

Retrend collectie

Retrend is zowel een circulaire werkwijze als een onderscheidende mix van eigen circulaire meubelen en een selectie van de meest duurzame meubelen vanuit meer dan 100 fabrikanten. Hiermee bieden wij het grootste assortiment aan circulaire kwaliteitsmeubelen voor jouw kantoor- of projectinrichting.

De Retrend collectie bestaat uit hoogwaardig refurbished bureaustoelen van o.a. Herman Miller en Vitra en zit-sta werkplekken en tafels met de meest circulaire tafel bladen van recycled katoen, recycled textiel en circulaire tafelbladen met een lage CO2 impact.

Als je kiest voor een Retrend interieur, dan ben je verzekerd van de meest circulaire inrichting. Naast refubished interieur biedt de Retrend collectie ook upcycled meubilair en meubelen gemaakt van biobased materialen. Wij kunnen voor inrichtingsproject de CO2e/kilogram-uitstoot voor elk product inzichtelijk maken.

Meer informatie over onze Retrend collectie?
inrichtingsadvies

Circulair en duurzaam meubilair

Bij de keuze van materialen voor nieuw circulair kantoormeubilair worden de meest circulaire en duurzame materialen toegepast. Dit vermindert de behoefte aan nieuwe grondstoffen en draagt bij aan het verminderen van afval. De onderstaande materialen wordt toegepast in de circulaire meubelen:

- Hout afkomstig van gerecyclede bronnen of afkomstig van gedemonteerde kantoormeubelen
- Gerecyclede metalen
- Biobased materialen: Materialen van hernieuwbare bronnen, zoals plantaardige vezels, bamboe of hemp
- Cradle-to-Cradle gecertificeerde materialen
- Hergebruikte textielstoffen: Gerecyclede textielmaterialen, zoals gerecyclede PET-flessen of kleding en textiel
- Upcycled materialen: Dit zijn bijvoorbeeld oude kantoormeubelen die worden getransformeerd tot nieuwe kantoormeubelen.

Wilt u meer informatie over ons circulair meubelaanbod?
Duurzaam onderhoud

Duurzaam onderhoud

Tint Office biedt onderhoud voor alle type kantoormeubelen, zodat de kwaliteit op een hoog peil blijft. Met onze periodiek onderhoud blijft jouw kantoormeubilair altijd goed functioneren. De stoffering van de zitmeubelen wordt grondig gereinigd met onze speciale dieptereiniging. Bij een storing, komt onze meubelmonteur snel op locatie langs voor de oplossing. Als specialist in de reiniging en protectie van stoelen. Hiermee wordt een protectie-laag aangebracht en wordt de stoel hygiënisch schoon en 'easy to clean', met een zeer sterke antivirale en antibacteriële werking. Tint Office is gespecialiseerd partner van Reinasan voor oppervlakte bescherming en dieptereiniging van verschillende materialen aangaande zichtbaar en onzichtbaar vuil. 

Wij doen kabelmanagement om loshangende snoeren veilig en netjes weg te werken langs de werkplekken. Dit zorgt voor een veilige en nette werkomgeving en voor een comfortabele werkplek.

Wilt u meer informatie over onze facilitaire diensten?
Service leasen

Furniture as a Service

Furniture as a Service (FaaS) geeft je de flexibiliteit om jouw kantoorindeling aan te passen aan veranderende behoeften, zonder vast te zitten aan langlopende investeringen. Tint Office biedt diverse onderhoudsdiensten, zoals de montage en het afstellen van meubilair en de reiniging van bureaustoelen. 

Met het leasen van kantoorinrichting is er sprake van Pay-for-Use, waarbij alleen voor het gebruik wordt betaald en verspilling wordt voorkomen. Wij leveren duurzaam nieuw kantoormeubilair, maar ook refurbished kantoormeubilair en zorgen voor circulaire werkwijze. Omdat gebruikte meubelen worden gerecycled en geupcycled, wordt verspilling voorkomen.

Bovendien zorgt het leasen van kantoormeubelen ervoor dat er nooit meubelen over zijn, na een verandering van het aantal werkplekken. Het is daarom vaak financieel aantrekkelijk om te kiezen voor het leasen van kantoorinrichting.

Meer informatie over Furniture as a Service

 

Maak een afspraak voor een persoonlijk advies

contact Tint Office